Når du trenger en rask og smakfull lunsj på San Sebastian, kan du fra torsdag 4. januar 2018 velge blant seks smakfulle varianter av den spanske spesialiteten ‘bocadillo’. Silkemyke baguetter av hvitt brød, fylt med alskens gode smaker. Som kjøttboller med salsa, serranoskinke og manchego, reker, krepsehaler og røkt laks, kylling og bacon, egg og bacon samt halloumi og piquillo.

Gjør som spanjolene har gjort i generasjoner, bare enda bedre!
Hadde du spist tradisjonelle bocadillos i Spania for noen år siden, ville du blitt gledelig overrasket over hvor mye smak og godhet du finner i våre bocadillos. Det skyldes ganske enkelt klimaforskjellen mellom Spania og Trøndelag. Spanske bocadillos inneholdt tradisjonelt sett bare en enkel oste- eller skinkeskive, pakket i en rustikk baguette. Ingen alioli. Ingen tomat, sylteagurk eller annet som ikke tåler sol, varme og lagring i tropisk klima. Dette var lunsj for arbeidsfolk. Den spanske matpakka. Du kan si mye om været i Trøndelag, men tropevarme er sjelden et problem med tanke på holdbarheten til matpakka. Vi kan tillate oss å fylle bocadillaen med alt som skal til for å gi den mest mulig smak. Derfor finner du alioli i alle våre bocadillos – med mindre du helst vil ha den servert uten. (Du kan også få den uten gluten). Vi lar de spanske kjøttbollene kose seg med sin pikante salsa. Vi blander reker, krepsehaler og røkelaks med sitron og alioli. Vi lager en vegetar-bocadillo med halloumi og piquillos. Vi fyller med kylling og bacon. Egg og bacon. Egg og bacon! Og vi tar en tradisjonell spansk vri med vellagret serranoskinke og manchego ost. I et brød så silkemykt og luftig at det nesten roper ‘Brioche’. Du kan spise det med hendene eller med bestikk, uten frykt for sarte tenner eller ømme ganer.

Skal det være en silkemyk bocadillo? Du får den på San Sebastian Torget og Solsiden fra 4. januar.

Seks du kan ha til lunsj! KJØTTBOLLER (Kjøttboller, salsa og alioli), SERRANO (Serranoskinke, manchego og alioli), SKALLDYR (Crispysalat, reker, krepsehaler i alioli og røkt laks), KYLLING & BACON (Crispysalat, tomatrelish, kylling, bacon og alioli), EGG & BACON (Crispysalat, spansk bondeomelett og bacon og alioli) og HALLOUMI (Fritert halloumi, piquillo og alioli).