Å jobbe innenfor restaurant har sine fordeler, og denne gangen i form av studietur til Barcelona. Heeeelt fantastisk!. Nydelig by, og ikke minst nydelige viner. Er dere i området anbefales en tur til Freixenet på det sterkeste.

Historien om hvordan Dolores Sala Vivé, arvtaker til vinemperium, giftet seg med entreprenøren Pedro Ferrer, og hvordan disse skapte merkenavnet Freixenet som nå er et globalt kjent merkenavn når det gjelder bobler er utrolig fascinerende. Vi fikk en omvisning som tok for seg hvordan druene tar smak fra omgivelser, hvordan det settes sammen en kombinasjon av druer som utfyller hverandre og deretter hvordan vinen fremstilles for å sikre god kvalitet uansett når eller hvor du kjøper en flaske av Freixenet sine viner. Omvisningen ble etterfulgt av smaking og enda mer historie, noe som gjorde besøket komplett.

Og ikke nok med det, hva med et cocktailkurs på Dry Martini? Etterfulgt av et særdeles godt måltid på Speakeasy. Tøffere lokale skal man lete lenge etter. For å komme inn i restauranten må man gå «gjennom» kjøkken. Det føles som man sitter på spritlageret. Rekke på rekke med ulike typer vin og brennevin pryder veggene, og i mellom der pappesker og annet som må oppbevares ett sted.

Dette kommer selvfølgelig i tillegg til alt annet som Barcelona har å tilby. Tapas på fortauet mens man kikker på folkelivet, la Sagrada Familia med sine særegne tårn, la Rambla og det yrende folkehavet, St Josep la Boqueria med alle sine smaker og farger, og ikke minst El Nacional!

Jeg kom hjem for noen dager siden nå, men jeg har fortsatt ikke landet helt. Magisk følelse…